Vaisnava hírek

Klub helyszín:
Rejtett kincs lelki töltőállomás,
Bp. 7. ker. Rózsa u. 1.
http://rejtettkincs.hu
https://www.facebook.com/Rejtettkincs

Spirituális gondolatok lelki tanítómestereinktől:
Rejtett kincs Lelki Üzemanyag
https://www.facebook.com/RejtettkincsLelkiUzemanyag

2009. augusztus 1., szombat

Bhagavad-Gita: Invokáció

Invokáció

1. vers
Meditálás a Bhagavad-gitan

Bhagavad-gita, Legfelsõbb Úr éneke, Arjuna megvilágosodásának adományozója. Sri Vyasadeva, a Puranák írója beleszõtt téged a Mahabharata szentírásba. Tizennyolc fejezetben, Te vagy az örökké hulló nektár-esõ, és a Legfelsõbb Úr mindenható ereje, amely az egész világot megszabadítja szenvedéseitõl. Anya, örökre szívembe zárlak Téged!

2. vers
Hódolat Vyasadevának

Srila Vyasadeva, hatalmas és felmérhetetlen értelem ura, kinek szemei a virágzó lótuszvirág hosszú leveleihez hasonlatosak, és aki felgyújtotta a tudás, Mahabharata olajával feltöltött lámpását, – tiszteletteljes hódolatomat ajánlom neked.

3. vers
Hódolat az Arjuna kocsiját hajtó Úrnak

Tiszteletteljes hódolatomat ajánlom a Legfelsõbb Úrnak, Sri Krsnának, aki beteljesíti meghódolt híveinek minden vágyát. Egyik kezében ostort tartva, a másikkal tanító kéztartásban, ò a Gita nektárjának kinyerõje.

4. vers
A Gita dicsõsége

A Vedák koronaékszerei, az Upanisadok egy tehénhez hasonlatosak, és Sri Krsna, Nanda Maharaja fia a tehén fejõje. Arjuna a borjú, a Gita nektárja a tej, és az Úr jámbor hívei pedig a tej élvezõi és lelkes kortyolói.

5. vers
Hódolat az Úr Sri Krsnának

Tiszteletteljes hódolatomat ajánlom Sri Krsna lótuszlábának, Vasudeva fiának, aki a Kamsához és Canurához hasonlatos démonok elpusztítója, Devaki anya öröme, minden félisten legfõbb Istene, és az egész világegyetem guruja.

6. vers
A csatatér, mint folyó
A Pandava testvérek átkeltek csata folyóján, melynek egyik partja Bhisma a másik Dronacarya, vize Jayadratha, melyben Gandhari fiai kéklõ lótuszok és Salya a krokodil, Krpa a sodrás, Karna az örökké változó árapály, Asvatthama, Vikarna és társaik félelmetes cápák, ahol Duryodhana az örvény, és Sri Kesava a halász.

7. vers
A Mahabharata, mint egy lótuszvirág

Sri Krsna Dvaipayana Vyasadevának, Parasara Muni fiának szavai a tiszta lótuszvirághoz hasonlatosak. A Gita jelentése a lótusz messze szálló illata, különféle kijelentései pedig a virág porzószálai. A Hari-katha, az Úrról szóló elbeszélések kinyilatkoztatásai alkotják a folyót. Ebben a világban, a tiszta hívek a méhekhez hasonlatosak, akik vég nélkül elmerülnek a lótusz nektárjának kortyolásában. Bárcsak reánk hullna ama Mahabharata lótuszvirág áldása, amely Kali korának minden gonoszságát elpusztítja.

8. vers
Hódolat a Legfelsõbb Úrnak

Tiszteletteljes hódolatomat ajánlom a Legfelsõbb Úrnak, akinek dicsõségét mennyei imáiban magasztalja Brahma, Varuna, Indra, Rudra és a Marutok, recitálják a Sama-veda ismerõi, az összes Veda, kiegészítõ részeikkel és az Upanisadokkal együtt; aki a meditáció transzába merült yogik szívében található, és akinek vég nélküli dicsõségét nem képesek megismerni sem a félistenek, sem a démonok.
(Srimad Bhagavatam 12.13.1)

9. vers
A szentírások megközelítése

Mielõtt recitálnánk vagy tanulmányoznánk a szentírásokat, ajánljuk hódolatunkat az Úr inkarnációinak, a Badarikasramabéli Nara-Narayana rsiknek, az Istenség Legfelsõbb Személyiségének, Sri Krsnának, az ékesszólás istennõjének, Sarasvatinak, és az írások szerkesztõjének, Srila Vyasadevának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése